Van Dijck Webdesign - Ontwikkeling en onderhoud websites
 

Webhosting

Webhosting is de locatie (doorgaans op een server) waar uw website wordt geplaatst. Zonder deze webhosting is het niet mogelijk om een website online beschikbaar te stellen.

Een goede hosting ligt aan de basis van een snelle website. Om dit te waarborgen beschikt Van Dijck Webdesign over een kwalitatieve webhosting voor zijn klanten. Uw website zal dan ook op een server van goede kwaliteit gehost worden.

Al deze servers hebben een ultra snelle verbinding met het internet. Dankzij deze verbinding en een goede infrastructuur zullen internet-gebruikers uw website vlot kunnen bezoeken.

Server

De servers beschikken over 2 harde schijven waarbij alle data steeds dubbel wordt opgeslagen. De 2 schijven zijn als het ware een kopie van elkaar. Wanneer 1 schijf stuk gaat, zal de server gebruik maken van de 2de schijf. Zo blijft uw website alsnog beschikbaar. Om verlies van data alsnog tegen te gaan wordt er regelmatig een back-up genomen.

Datacentrum

De websites worden gehost in het EvoSwitch datacentrum. Dit is een uiterst modern en klimaat neutraal datacentrum gelegen te Haarlem (Amsterdam, NL).

De infrastructuur in dit datacentrum wordt continue bewaakt  met behulp van een camera's (zowel binnen als buiten), alarmsysteem en plaatselijke bewakers. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een professioneel brandsysteem om  rookontwikkeling op zeer korte termijn op te merken.

EvoSwitch is klimaat neutraal, dit wil zeggen dat alle gebruikte energie een 'groene' oorsprong heeft en er gekozen wordt voor hernieuwbare energiebronnen. Om extra te besparen maakt men gebruik van vrije koeling, waarmee men jaarlijks tot 30% aan energiekosten voor koeling bespaard.

Om stroomonderbrekingen tegen te gaan maakt men gebruik van UPS. Hiermee kan men bij uitval van netspanning gedurende een beperkte tijd meteen de stroomvoorziening overnemen. Zodra dit UPS systeem de stroomvoorziening overneemt worden de dieselgeneratoren opgestart. Eens opgestart kunnen deze generatoren gedurende lange tijd de stroomvoorziening garanderen. EvoSwitch beschikt steeds over voldoende brandstof om deze diezelgeneratoren gedurende minimaal 48 uur in werking te houden.

Voor deze hosting-faciliteiten wordt beroep gedaan op externe firma's.

U hebt nog geen ervaring met een eigen website?
Geen probleem, ik help u graag op weg! Stel hier uw vragen.